fredag 26 augusti 2011

Ruttna tomater och Lidlöl. Eller Nu är det väl revolution på gång?

Perlenbacher är lätt den mest prisvärda bärsen under 17 kr litern. Lidl levererar. Deras idé är som vi alla vet vid det här laget; inga onödiga lyxigheter som hyllor och belysning. De glömde dock nämna att de även spar en slant på dåliga arbetsförhållanden, timanställningar och att fnysa åt kollektivavtal och annat socialistiskt påfund. Men jag jobbar inte på Lidl så spela rulle.

Skojade bara. Det spelar rulle. Det spelar stor j*vla kebabrulle extra allt. Men i det här smygfascistiska landet är det fult att bry sig. Det är i huvudtaget jäkligt ute att tycka något i största allmänhet, i synnerhet om man tycker att något är lite småfel. Som den här uppfuckade arbetsmarknaden och daltandet med storföretagen. Men vem bryr sig förutom några hängivna betongsocialister och en och annan multisexuell vänsterpartist iklädd virkad väst från UFF?

Det är inte synd om de feta rövar som sitter på makten i näringslivet och i politiken. Det är i sin ordning att medborgarna granskar, kritiskerar och i allmänhet är skeptiska i överkant mot eliten. Det är smällar man får ta om man har makt över andras väl och ve. Vi svennebananer blir arga när man avslöjar politiker eller näringslivspampar med fingrarna i syltburken. Men vi blir inte arga för att de har fingrarna i syltburken. Nej vi blir upprörda för att det avslöjades. Vi blir arga på journalisterna.

Det är ju egentligen jättesynd om kungen, Ingvar Kamprad, Carl Bildt och deras gelikar resonerar den utförsäkrade norrlänningen storsint. Speciellt Ingvar Kamprad är det synd om. Alla har väl några lik i garderoben, som att ha varit aktiv nazist t.ex.

Det lustigaste av allt är att obetalda p-böter och tv-licenser gör oss mer upprörda än att vi har en utrikesminister som har personliga ekonomiska intressen i snart sett varenda konfliktdrabbat hörn av världen.

Kom igen nu! Nu är det väl för i helvete dags att bli förbannad? Slå näven i bordet och kasta lite ruttna tomater åtminstone. Snälla.

Inga kommentarer: