tisdag 28 juni 2011

Skitlögner och kärringfasoner.

Att anamma uttjatade ordspråk som "fånga dagen", "man lever bara en gång" och "i morgon är en annan dag" måste inte nödvändigtvis betyda att man hoppar bangy jump från Rådhuset utan lina, kör bomben från Vallsundsbron och går på efterfest med Svenskarnas parti iförd somalisk folkdräkt. Det kan vara så enkelt att man tänker efter lite mindre före och känner efter en smula mindre varje gång kärringtendenserna börjar göra sig påminda med mentala pekfingrar som säger "men tänk så skönt det är i soffan" och "de behöver dina 8 timmars sömn" och "har du verkligen råd med det här" etc osv och fan och hennes gammelmoster. Det är sådana tendenser vi kvinnor över 25 behöver besegra. Och det går knappast att övervinna kärringfasoner på ett mer effektivt sätt än att umgås med somliga flickor under 25.

För att köpa sig tid påstod min yngre väninna att hon måste bajsa, vilket vid vidare eftertanke nog var den smartaste och mest vattentäta vita lögn jag någonsin har hört. Flicksnärtan är en streetsmart norrländska med en blick som får dig att glömma allt vad förebråelser heter. Spontan är bara förnamnet och med ett par öl innanför blusen är hon och jag oövervinnerliga. Ingenting är riktigt längre något bekymmer när vi två blir ett och uttrycket "ta dagen som den kommer" får plötsligt en ny och innerligare betydelse.

För utan att överdriva så är det upplyftande att umgås med människor
som utan att skämmas låtsas bajsa för att köpa sig fem extra minuter hos chauffören medan de egentligen springer gatlopp för att hitta ett vattenhål som inte tycker att personalen behöver sina 11 timmars arbetsvila och annat fackligt larv.

Så detta inlägg tillägnas vita lögner med oförargliga uppsåt. För alla lögner är bra utom dom dåliga.

Inga kommentarer: